top of page

Kommersiellt certifikat - modulärt 

Första steget i den modulära utbildningen mot ett kommersiellt certifikat är att ta ett privatflygarcertifikat (PPL). Det kan du läsa om här.

När du har tagit ditt PPL är det vissa krav som måste uppnås innan du får påbörja den modulära utbildningen. Det är bland annat:

- Ha flugit 100 timmar i helikopter efter uppflygningen för PPL

- Vara 18 år gammal

- Ha ett medicinskt intyg klass 1

När du uppfyller dessa krav kan utbildningen med instruktör mot ditt kommersiella certifikat (CPL) påbörjas.

Det består av totalt 35 flygtimmar varav 5 är mörkerutbildning.

Scandinavian Helicopter Center har lång erfarenhet av utbildning till kommersiella certifikat och vet precis vad som krävs för att du ska uppnå den professionella nivå som jobbmarknaden behöver.

CPL-H modul

Teoriutbildning

Den teoretiska utbildningen består av totalt 14 ämnen och kan påbörjas direkt efter att du blivit klar med ditt PPL. Det är en fördjupning av dina teorikunskaper som du fick från din PPL-utbildning och kan göras antingen på distans eller i intensivkurser. All utbildning sker i samarbete med Flygteoriskolan. Mer info om deras kurser hittar du här.

Flygteoriskolan

Flygutbildning

De 35 lärarledda flyglektionerna flygs med Västerås Flygplats som bas och läggs med fördel upp ganska intensivt för att ge bästa flygtrim inför uppflygningen. Fokus under flygningarna är mycket kring nödövningar för att ta din flygning och säkerhetstänk till en ny nivå. Efter utbildningen känner du dig säkrare och kan hantera helikoptern på ett helt nytt sätt.

Du kan själv välja om du vill flyga i Robinson R44 eller Eurocopter EC120

Helikopterflygning
bottom of page